Τι είναι;

Το ALMIRAL Gel είναι ένα τοπικό, μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ).

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του πόνου, της φλεγμονής (πρήξιμο) σε μυϊκούς και αρθρικούς τραυματισμούς που οφείλονται σε διαστρέμματα, μώλωπες και στραμπουλήγματα.

about

Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιείται;

about about about

Ενήλικες και έφηβοι ηλικίας 14 ετών και άνω:

Για τοπική συμπτωματική ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής σε:

Τραυματισμό των τενόντων, των συνδέσμων, των μυών και των αρθρώσεων, π.χ. λόγω διαστρέμματος, στραμπουλήγματος και μώλωπα.

Τοπικές μορφές ρευματοπάθειας των μαλακών μορίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η επανεξέταση της θεραπείας μετά από 14 ημέρες. Σε αυτές τις ενδείξεις δεν θα πρέπει να χορηγείται θεραπεία για περισσότερο από 6 εβδομάδες.

Για τη συμπτωματική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας στις επιφανειακές αρθρώσεις, όπως το γόνατο.

Στη συμπτωματική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, η θεραπεία θα πρέπει να επανεξετάζεται μετά από 4 εβδομάδες.

Το ALMIRAL Gel έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ανακουφιστικό και καταπραϋντικό αποτέλεσμα όταν τρίβεται απαλά στο δέρμα, ενώ παράλληλα παρέχει μια ευχάριστη μυρωδιά μέντας.

about
Line

Μηχανισμός δράσης

Το ALMIRAL Gel περιέχει τη δραστική ουσία δικλοφενάκη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ), το οποίο καταπολεμά τον πόνο στην πηγή του.

Λειτουργεί αναστέλλοντας την παραγωγή μιας συγκεκριμένης ομάδας ουσιών που ρυθμίζουν τον πόνο στο σώμα μας. Αυτό προκαλεί την εξάλειψη του πόνου και της φλεγμονής (πρήξιμο) στη περιοχή εφαρμογής.

Αυτή η αποτελεσματική και παρατεταμένη δράση είναι που κάνει το ALMIRAL Gel να ξεχωρίζει από τα προϊόντα που προσφέρουν μόνο θέρμανση ή/και ψύξη του δέρματος.

Με το ALMIRAL Gel μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα στις καθημερινές σας δραστηριότητες και να απολαύσετε την ελευθερία της κίνησής σας, απαλλαγμένοι από τον πόνο!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Almiral Gel

Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

Ενήλικοι και παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω:

Κάντε μία απαλή εντριβή στο δέρμα, που καλύπτει την επώδυνη ή πρησμένη περιοχή, με Almiral gel 3 ή 4 φορές την ημέρα, εκτός εάν έχετε πάρει άλλες οδηγίες. Η απαιτούμενη ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της προβληματικής περιοχής. Συνήθως μία ποσότητα, που κυμαίνεται σε μέγεθος από ένα κεράσι έως ένα καρύδι θα επαρκεί κάθε φορά. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή επίδραση ψύξης όταν τρίβετε το ζελέ στο δέρμα σας.

Μετά την εφαρμογή, πλύνετε τα χέρια, εκτός εάν είναι η περιοχή που χρειάζεται τη θεραπεία.

Συμβουλευθείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα δε βελτιώνονται κατά την 7η ημέρα, ή αν επιδεινωθούν κατά τις πρώτες 7 ημέρες.

Πληροφορίες ασφαλείας

Το Almiral gel δε συνιστάται για χρήση σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 14 ετών.
Σε παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω, εφόσον απαιτείται η χρήση του Almiral gel για περισσότερο από 7 ημέρες για την ανακούφιση από τον πόνο ή εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Απευθυνθείτε στο γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν χρησιμοποιήσετε το Almiral:

  • Μην εφαρμόζετε τo Almiral σε πάσχουσες δερματικές επιφάνειες ή ανοικτές πληγές ή τραύματα ή σε δερματικές επιφάνειες με εξάνθημα ή έκζεμα.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελαστικούς επιδέσμους ή άλλα μέσα περίδεσης, όπως σε περιπτώσεις διαστρεμμάτων, όχι όμως κάτω από αεροστεγείς (πλαστικούς) επιδέσμους.
  • Διακόψτε τη θεραπεία εάν αναπτυχθεί ένα δερματικό εξάνθημα μετά την εφαρμογή του Almiral.
  • Το Almiral είναι για εξωτερική δερματική χρήση. Να μην χρησιμοποιείτε το φάρμακο αυτό μέσα στο στόμα. Να μην καταπιείτε ποτέ Almiral. Πλύνετε τα χέρια σας μετά τη χρήση. Προσέχετε να μη βάλετε Almiral στα μάτια ή την μύτη σας. Εάν συμβεί αυτό, ξεπλύνετε τα μάτια σας με καθαρό νερό και πληροφορήστε το γιατρό σας αν η δυσφορία επιμένει.
  • Αποφύγετε την εφαρμογή του Almiral σε μεγάλες περιοχές του δέρματος και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ή με τη χρήση περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση μπορεί να εκδηλώσετε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές και αιμορραγία, ευερεθιστότητα, κατακράτηση υγρών, εξάνθημα, φλεγμονή του ήπατος, προβλήματα στα νεφρά, αλλεργικές αντιδράσεις, δυσκολία στην αναπνοή και αλλοιώσεις του δέρματος.
  • Φωτοευαισθησία που οδηγεί σε εξάνθημα μετά την έκθεση στον ήλιο ή σε UV ακτινοβολία.
  • Άν έχετε σοβαρό ιστορικό έλκους ή έχετε ενεργό πεπτικό έλκος, γαστρεντερική αιμορραγία, ηπατικά ή νεφρικά προβλήματα, ορισμένες διαταραχές του αίματος ή φλεγμονή του εντέρου, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
  • Εάν παίρνετε δικλοφενάκη ή άλλα ΜΣΑΦ δισκία.